tisdag 1 mars 2011

Språkcafé i Göteborg.

Lite nervösa och fnittriga gick jag och en vän ikväll in på Språkcaféet på Esperantoplatsen i Göteborg. Vi kollade in det trevliga utbudet av hembakat fika och tog god tid på oss att bestämma vad vi skulle köpa för de 45 riksdaler det kostar att delta i språkkvällen. Efter fikavalet tog det längre tid än vad det borde göra att förse oss med te respektive kaffe. Men sedan stod vi där, fikat klart och varm dryck i våra koppar, det enda som återstod för oss var att sätta oss vid bordet med den franska flaggan. Oh mon Dieu. Vi utbytte nervösa blickar och rådgjorde under svettiga sekunder kring exakt hur löjligt det skulle vara att välja ett bord bredvid, alternativt bara springa iväg. Jättelöjligt, kom vi fram till, och bara gjorde det - slog oss ner vid franskabordet.

Det började något trevande, men det tog inte många minuter innan vi var i full fart att diskutera politik i Nordafrika, franska filmer, svenska språket, turism i världen och ebb i Bordeaux. Vi på hörnet faktiskt stängde stället, eller, blev tillsagda att packa ihop så ägarinnan faktiskt skulle kunna stänga stället.


Jag kan verkligen rekommendera en afton som denna. De som är där är där för att prata - så pratas gör det. Vi hade turen att hamna i en härlig kulturell mix och det berikade givetvis kvällen enormt. Det här är snäppet bättre än
språkkurs på cd-rom. Ungefär så nära man kan komma äkta vara. Leta upp ett språkcafé i din stad - i Göteborg hittar du ett på Esperantoplatsen, som sagt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar