onsdag 16 mars 2011

Är det okej med lekfulla nyheter i eländet?

Det är knappast nyhetstorka. Nordafrika är fortfarande oroligt och i uppror. I Japan är det kaos och kristider. Socialdemokraterna har fått ett nytt ansikte. Ändå får de där små, lite konstiga och kanske oviktiga händelserna också ta plats. Jag tror att det behövs. Särskilt för alla oss som frivilligt låter oss översköljas av nyhetsflödet (ursäkta bildspråket, med tanke på det inträffade). Det är en massa elände i världen, det vet vi. Men är det inte också lite skönt att ibland få påminnas om fiffiga och lite komiska händelser?

Jag tycker det känns lite befriande att mellan notiser om dödade demonstranter i Jemen och saknade migranter utanför Italien få läsa om det postkontor i Petrozavodsk som stängts av efter att en anställd upptäckt något vibrerande i ett paket. Givetvis, eftersom det finns en massa elände i vår värld, utgick man från att det rörde sig om en bomb och polisens bombgrupp tillkallades.


Jag är lite nyfiken på hur de viktiga och allvarliga bombspecialisterna reagerade när de fick upp paketet och däri fann en vibrerande massagestav. Kunde man skratta åt sexleksaken som kört igång av sig själv eller är lekfullheten totalt bortblåst när man har ett yrke som i mångt och mycket handlar om elände?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar