lördag 19 mars 2011

SkrivPuff: Om en helgsyssla.

En doft av kaffe letar sig igenom det soldränkta köket. Det är nästan så att man kan se en strimma av väldoftande bönor vandra omkring och sprida en kick. Några små ägg kluckar mot kastrullen och klockan tickar - tick, tick, tick, rrrriiiing! Äggen svalnar, torkas av och kanske märks de så att ingen ska ta fel. Ett får en mustasch, ett annat glasögon, ett tredje och fjärde kanske lite längre hår.

På bänken ligger apelsinhalvor, utpressade till sista droppen. C-vitaminfyllda glas står och väntar i kylen, för den rätta temperaturen. Malaxlimpan är färdigskivad, som den ju kan köpas nuförtiden, och Västerbottensosten hänger ledigt bredvid ett paket delikat salami. 

Anders Eldeman kryssar med sin lena stämma fram genom det mest långsökta musikhavet. Lokaltidningen berättar om det vanliga. En tant i grannbyn har sett årets första vårtecken. Isarna är svaga och i hamnen finns för dagen ovanligt långväga gäster, något fartyg med diverse material. Korsordet är extra svårt och klurigt, men det är ändå trivsamt att bara sitta där med pennan. Njuta lite av lugnet. Känna hur lyxigt livet är.

Det är helgfrukost hemma i mamma och pappas kök.Förvisso inte ovan nämnda kök, men man försöker ju.

7 kommentarer:

 1. Skönt att våren kommit till grannbyn.

  SvaraRadera
 2. Som det ska vara en helgmorgon.
  Jag älskar delen om vandrande bönor. :)

  SvaraRadera
 3. Halva nöjet på helgerna är frukostarna! =)

  SvaraRadera
 4. det lät så mysigt ska nog se till att få till en liten mera söndagsfrukost imorgon :)

  SvaraRadera
 5. tack för kommentaren :D ja, det var väl fel som inte syns för dom som inte är friståendedomare tror jag :P hehe!

  SvaraRadera