lördag 5 mars 2011

Bröstmjölksglassen!

Hör på detta, alla glassälskare! Dagens Nyheters Namn och Nytt rapporterade häromdagen om en glassgubbe i Westminster som tillverkar en glass med namnet "Baby Gaga". En portion av denna smak säljer han för det facila priset motsvarande 150 svenska riksdaler. Och just det, glassen är gjord på bröstmjölk! True Story. Myndigheterna har dock bestämt att han inte ska få sälja glassen längre - på grund av risker att föra vidare sjukdomar. Synd för honom, men enligt DN hade han ändå slut på råvaran.

GP medddelar apropå detta att namnet på glassen upprör allas vår Lady Gaga och hon hotar nu med stämning eftersom namnet på glassmaken är alldeles för likt hennes eget artistnamn. Vad stjärnar som iklär sig köttklänning tycker om själva idén med bröstmjölksglass fram går dock ej.

Visst är det gott med hemgjord glass, som skylten nedan säger: "ici c'est bon... c'est fabriqué par le Patron". Det betyder ungefär "här är det gott... det är gjort av chefen". Fast i "Baby Gaga"-fallet är glassen snarare gjord av la patronne - femininum för en chef. Och frågan är ju exakt hur hemgjord man vill att ens glass ska vara. Eller är jag bara lite pryd?


1 kommentar:

  1. haha... glass är gott, men det där är nog en sort jag INTE vill prova :)

    SvaraRadera