fredag 25 februari 2011

Utflyktstips längs Franska Rivieran: Villa Kerylos.

Det finns ett misstag man kan göra om man reser ner till Franska Rivieran och det är att stanna på ett och samma ställe under hela vistelsen. Det finns alldeles för många vackra platser längs Côte d'Azur för att bara stanna på en och samma. Det är dessutom billigt och enkelt att ta sig längs kusten, så invändningarna mot förslaget att röra på sig bör vara noll.

Ett tips är att åka till Beaulieu-sur-Mer - vilket rakt översatt betyder "vacker plats vid vattnet". Och det är precis vad det är. Här ska man sedan besöka Villa Kerylos - en makalös villa i antik grekisk stil som började byggas 1902 och stod klar 1908. Bakom projektet står den franske arkeologen Théodore Reinach och arkitekten Emmanuel Pontremoli - båda fascinerade av antikens Grekland.

Hyr en lur och gå i din egen takt på en guidad tur genom denna massiva byggnad där badkaren har knoppar av guld och stenfigurerna gör roliga grimaser. Perfekt språkträning för dig som är där för franskan, men för övriga finns turen så klart också på engelska. Här kan man strosa länge och sedan avrunda med att bara njuta av den vackra utsikten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar