onsdag 16 februari 2011

Klippiga Kroatien.

Under den Kroatientur jag och en vän gjorde i juli 2009 - Split, Hvar, Brac, Dubrovnik - stötte vi nog inte på ett enda sandkorn. Och då gick vår resa ändå mycket ut på sol och bad. 

Solen framkallade svettpärlor i våra pannor var vi än vände oss och skulle vi bada gick vi till närmaste klippa och hoppade i. Detta var inte bara något vi spontant gjorde, det var så alla gjorde. Överallt är det fastsatt stegar för att underlätta för människor i behov av svalka att plaska lite i Adriatiska havet. 
Det kändes lite så där Saltkråkan-mysigt att breda ut handduken på en avskild klippa.

De platser vi besökte som var mer strandlika utgjordes av sten. En strand väl värd att besöka är Zlatni Rat - även kallad "
Den gyllene udden" - som ligger på ön Brac. Stranden utgörs av små, vackra, vita stenar och det spännande med denna udde är att den ändrar form ganska friskt efter väder och vind. Lite kuriosa bara. Är man stensamlare är detta helt klart ett tips.

Särskilt vår vän Emma hade nog uppskattat det här med sten i stället för sand. Hon hatar sand. Om hon fick välja något som skulle försvinna i världen - skulle hon välja sand. Utan tvekan. Kanske är du som Emma? Då passar klippiga Kroatien!Mindre ö utanför Hvar.

Zlatni Rat på Brac.

Dubrovnik, vackra Dubrovnik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar