onsdag 23 februari 2011

Inspirera mera!

Var hittar du din inspiration? Behöver du leta den? Kommer den krypandes mot dig? Behöver du dra och slita? Hoppar den ner från ingenstans och sätter sig med dinglande ben på din axel? Hälsar den på någon gång då och då eller är den som den jobbiga grannen som aldrig lämnar dig ifred? Dansar den fram till toner av musik? Eller smyger den på tå när mörkret och tystnaden lagt sig?

Jag hittar min inspiration i prylar i allmänhet och ja, vad ska man säga, prylar även i synnerhet. Olika färger, former, mönster blir till synintryck som får inspirationskontoret i hjärnan att gå på högvarv. Just därför älskar jag vackra byggnader, marknader, loppisar, skyltfönster, mataffärer och blomsterbutiker. Sådant som andra tycker är rat eller bara en del av inredningen eller vardagen blir för mig till ord.


En loppis full av gammalt porslin kan bli till ett minneskåseri om farmors särskilda matlagningskonst. En marknad full av blommor och färgglada frukter kan spinna igång tankar till en krönika om konstens betydelse för livet. En vacker byggnad kan förvandlas till en text om en historiskt viktig händelse. Jag ser det. Sedan skrivs det.


Vad inspirerar dig?Loppis i Antibes.

Mataffär i Verona.

Fruktstånd i Vieux Nice.


1 kommentar: