fredag 25 februari 2011

Efterfesten på Sea Force One.

Jag och min vän var i Kroatien. Vi hade just anlänt till Hvar stad på ön Hvar och förstod genast varför stället kallades för Kroatiens Saint Tropez. Här låg den ena lyxyacthen efter den andra och jag bad så klart min vän posera lite snyggt framför den största av dem alla. Jag tänkte att jag skulle visa bilden för min pappa - båtälskaren.

Kvällen efter båtfotograferingen mötte vi upp med två engelsmän vi träffat på den svajiga bussfärden mot just Hvar stad. De hade med sig ett litet entourage med bland annat ett födelsedagsbarn. Vi firade, som man bör fira ett födelsedagsbarn, och gick från bar till bar till nattklubb. Festligt. 
På nattklubben gick det omkring en kvinna och delade ut stämplar. Utan att veta så mycket mer om vad det gällde sträckte vi fram våra armar och fick varsin. Stället stängde och i den kalasyra vi befann oss i ville vi veta var efterfesten ägde rum. Och det fick vi snart veta - med besked.

För alla oss med stämplade underarmar ägde efterfesten nämligen rum på en båt. Och inte vilken båt som helst, utan båten med stor B, den största i hamnen. Kostymklädda killar som spenderat aningen för mycket tid med skivstången lotsade oss ombord och beordrade oss att lämna skorna på akterdäck. Vi inser då att detta inte är en båt - det här är en flytande lyxvilla! Efterfesten fortskrider som man kan tänka och det sista glaset champagne delas ut i gryningen.


Vi sov bara några timmar den natten, ivriga att leta upp ett Internetcafé och ta reda på mer om detta lyxfenomen. En snabb sökning på Google kunde tala om att vår efterfest visst hade ägt rum på en liten farkost med den blygsamma veckohyran på dryga 300 000 euro. Det var något att berätta för pappa. Eller kanske inte.

2 kommentarer:

  1. Jag hade så velat varit där :D

    SvaraRadera
  2. Svar: Nej, tyvärr, det är inte jag som har tagit dessa vackra bilder :P I wish liksom!

    /Caisa

    SvaraRadera