söndag 27 februari 2011

Eat, Pray, Love.

Jag har den alltid med mig - min pågående läsning. Vill inte lägga ner. Somnar med näsan i boken varje kväll. Mitt i meningar. Bara ett kapitel till. Okej en sida. Men bara en rad orkar jag väl med. Jag bläddrar och bläddrar och blir aldrig besviken. Jag vill veta vad som händer, men vill inte att det ska ta slut. Jag känner, blir träffad och tänker på en tvillingsjäl. Redan efter 20 sidor grät jag. Jag skrattar högt, fastän jag sitter på spårvagnen. Att säga att jag blir berörd räcker knappt till. Jag är i boken. Hela jag och hela storyn.

Mitt bokår har börjat bra. Utomordentligt bra. Nästan lite för bra. Hur ska det kunna toppas? Först Igelkottens elegans och nu den här. Jag talar så klart om Elizabeth Gilberts Eat, Pray, Love. Behöver jag förklara mer att det är dagens boktips? Ja, jag vågar verkligen tipsa om den fastän jag bara kommit halvvägs.

Vad väntar du på? Hugg in! Försvinn. In i den underbara litteraturen.

2 kommentarer:

  1. Som den bokmal jag inte är har jag såklart istället sett filmen Eat Pray Love (lyckan, kärleken och meningen med livet på svenska...hrm). Jag rekommenderar inte att se filmen om du är såhär lyrisk över boken, då blir du besviken.
    Dock blir jag glad i själen när jag läser detta inlägg när det får mig att minnas att jag tänkte på dig när jag såg filmen, att den var som du. Jag känner dig. Jag kan dig. Väl. Även fast vi inte ses så ofta som vi borde.
    Sköt om dig älskade saknade. Kram!

    SvaraRadera
  2. Den står och väntar på mig i bokhyllan, så kanske ska ta den som nästa bok nu då =) Såg filmen och blev lite besviken på den ... men böckerna är ju alltid bättre! =)

    SvaraRadera