onsdag 6 juli 2011

Ta ledigt - ledigt!

Solen skiner någorlunda. Det är rätt varmt ute. Jag har en helt ledig dag. Från officiellt jobb alltså. Med min ständiga ToDo-list tillåter jag mig sällan att vara riktigt, riktigt ledig. Inte så här en vanlig veckodag när det faktiskt finns saker som ska tas itu med. Det ska packas, det ska ringas, det ska kopieras, det ska skrivas per esempio.

Men vet du? Packningen kan få vänta till sen. Det viktigaste får snabbt kopieras. Det där samtalet kan ringas från en filt i parken. För det är lite det jag känner för att göra. Denna faktiskt lediga dag.


Jag är lite dålig på det där med att verkligen ta ledigt när jag är ledig. Varför känns det som att jag måste rättfärdiga min ledighet jämt och ständigt? Varför styrs jag av min egenskapade ToDo-list? Jag springer på och vill hålla hjulet snurrande var dag och var kväll. Och det är klart, jag är en person som gillar tempo, men även en stund på en filt med några äpplen och en dagstidning håller faktiskt hjulet igång. Kanske hjälper det till och med hjulet att snurra ännu bättre när det väl är dags för snabba varv.


Jag varvar ner lite i dag. Ni finner mig på en filt, någonstans i en park. Med några äpplen och en massa läsbart.3 kommentarer:

  1. Stege: I helgen ska jag också vara ledig. MED ER!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det svårt att vara ledig. Men ibland så får man bara vara, utan att tänka på alla borde och måste. Kram!

    SvaraRadera