måndag 30 maj 2011

Vem ringer man när lampan ramlar?

Apropå det här med lampor, eller gatlyktor. Häromdagen hände något som jag inte riktigt lyckas få rätsida på. Någon gång då och då blåser det en del i den här staden som heter Göteborg. Ni som bor här kanske har märkt det?

För någon dag sedan blåste det jättejättemycket. Så mycket så det flög saker utanför mitt fönster. Jag var där och då precis i sekunden då det föll något stor och vitt utanför mitt fönster. Vad var det? Kanske något som byggarbetarna (det tassar runt sådana här ibland) kastade ner med flit? Kanske en blomlåda? Jag visste inte.


Men jag fick veta när jag dagen efter gick ut för att slänga soporna. På marken låg, mycket riktigt, ett stort och vitt föremål med tillhörande genomskinlig pryl. Jag kunde inte riktigt koppla vad det var. Var det en synnerligen märklig blomlåda? Nej. Jag tittade upp, därifrån föremålet hade fallit, och noterade en naken gatlykta.


Och det jag inte kan reda ut nu är: Vem ringer man när det har fallit en kåpa till en gatlykta? Polisen? Kungen? Statsministern? Jag vet inte!
När balkongen föll i Nice kom brandkåren. Vem kommer när gatlyktor fäller kåpor i Göteborg?1 kommentar: