måndag 23 maj 2011

Riskzoner i Göteborg.

I lördags, när 60 000 glada löpare sprang ur springet i benen, valde jag och en vän att springa iväg till Världskulturmuseet. Vi gick in från solens varma strålar, tog hissen till våning 4 och hamnade mitt i världens Riskzoner. Det är i alla fall så den kallas, den utställning som finns på Världskulturmuseet fram till slutet på oktober.

Eftersom vi till en början var helt ensamma i lokalen frågade vi den värd som hälsade oss välkomna om inte han kunde guida oss runt lite. Och det gjorde han med glädje. I över en timme tog han faktiskt med oss till varenda verk och berättade passionerat om konstnärerna, samhällskritiken och de olika materialen. Vi diskuterade, analyserade och begrundade.


Det hela var en väldigt trevlig och givande upplevelse och jag lovade den inspirerande värden att tipsa vidare om denna utställning. Innan vi gick hem knåpade vi även ihop en hoppfull bild och lyckades manövrera en kula från Start till Mål i det jättelika labyrintspelet. Hur bemästrar man bättre världens riskzoner än genom lite lekfullhet?

1 kommentar:

  1. Hej

    Nu ska jag ha en liten tävling... Den som vinner kommer att få ett porträtt att hänga upp hemma eller ge bort i present. Hoppas att du vill vara med.

    Kram Sofia

    SvaraRadera