måndag 23 maj 2011

Brev till mitt yngre jag.

skrivarsidan 1av3 antog jag utmaningen att skriva ett brev till mitt yngre jag. Det skulle inte bli så utlämnande, tänkte jag, men så här blev det. Varsågoda, jag ger er min största svaghet i livet i ett brev till mitt yngre jag:

"Till dig, Lillan

Kära MilonSluta inte spela piano. Jag vet att det är lite krångligt att läsa de svårare noterna och att det stressar dig att du inte kan allt på en gång, men så är det för alla! Pianolärare Ann tycker ju att du är jätteduktig. Varför lyssnar du inte på henne? Varför tycker du att du ska kunna spela ett stycke helt perfekt första gången du ser noterna? Varför är du så rädd för att göra fel?

Milon, strejka inte när fröken ger dig en svårare läsläxa. Du kan redan läsa att far är rar och att mor ror. Våga anta utmaningen med längre och mer komplicerade meningar. Fröken Rut vill inte sätta dit dig, hon vill hjälpa dig att utvecklas. Hon tror på dig och tycker att du är duktig. Varför är du så rädd för att göra fel?

Milon, lyssna på din tränare som säger att du klarar av denna övning. Du är stark som en björn och smidig som en katt. Coach Magnus skulle aldrig tvinga dig att volta om han inte visste att du skulle landa på fötter. Sträck på dig och lita på din kropp. Det är när du är rädd för att göra fel som du landar galet.

Lilla Milon, det är tröttsamt för StorMilon att jämt och ständigt brottas med rädslan att göra fel. Om du bara kunde tro på dig själv och våga lyssna på alla som säger att du är duktig. Lita på att de vill dig väl. De ger dig utmaningar för att de tror på dig, inte för att de vill sätta dit dig. Att göra fel är vägen till att lyckas och bli ännu bättre.

Det är du själv som förväntar dig att du ska prestera på topp precis hela tiden, ingen annan.

Våga tro på dig själv. Våga göra fel.

/Milon"

Vad skulle du skriva i ett brev till ditt yngre jag?

4 kommentarer:

 1. låter som ett brev mitt yngra jag borde läsa...varför denna rädsla?
  fint och ärligt

  SvaraRadera
 2. Bra text jättebra tror jag ska fundera på den utmaningen jag med.
  Underbara bilder från semestern

  SvaraRadera
 3. Kanontext!
  Hej Malin!
  Nu börjar 1av3 med att visa vilka bloggar som skriver om oss :) Kolla i vänstra menyn en bit ner, där finns en länk till din blogg nu. Bra, va?

  SvaraRadera
 4. disco: Gör det. Jag ser fram emot att läsa ditt brev.
  JackH: Strålande!

  SvaraRadera