tisdag 10 maj 2011

SkrivPuff: Om en oumbärlig pryl.

"Skriv om en oumbärlig pryl". Det blir svårt. Jag är ingen vidare prylmänniska. Jag klarar mig rätt bra utan en massa lull-lull. Så klart jag har grejer, hela vår värld består av grejer, men finns det något som verkligen är oumbärligt?

Min mobiltelefon är inte mycket att skryta med. En gammal rosa pryl, inte vidare smart, med trasiga knappar och dåligt batteri. Men hur skulle jag hålla kontakt med folk utan den? Jag har ingen hemtelefon. Mycket vardagskoordinerande sker med sms. Den är kanske ganska viktig ändå.

Sen gillar jag mina springskor. Särskilt nu på våren. Några löprundor i veckan känns som ett obligatorium. De är viktiga i livet. Och den där lilla väskan som jag kan sätta fast på armen är så himla bra. Där har jag hemnyckel och min gamla mp3. Oh, min mp3! Den är inte heller särskilt modern, men så himla bra till löpningen.

En annan sak jag kom att tänka på är förresten äggskivaren. Den är nästintill oumbärlig för en som älskar äggmackor. Och kaffepressen ger mig varje dag det där svarta guldet. Skulle jag klara mig utan? Förmodligen inte! Jag vill skriva varje dag, så skulle inte heller klara mig utan min dator. Och hur mycket googlar jag inte? Usb-prylen med mitt mobila bredband är livsviktigt, nästan. Nästan lika viktigt som grammatikböckerna. Jag skulle inte förstå något alls utan dem.


Nu tappar jag fotfästet, känner jag. Vadå inte prylmänniska? Jag är nog det. Eller bara ett barn av materialismen. Men allvarligt, jag försöker att inte bry mig mer än nödvändigt. Fokuserar på det som faktiskt är oumbärlig. Typ äggskivaren och den där lilla väskan som kan fästas på armen.

5 kommentarer:

 1. Hmm, kom att tänka på flintyxan här.

  SvaraRadera
 2. Nej! Den kan aldrig slå en sån där väska, inte en chans; om man kan få in äggskivaren i den!?

  SvaraRadera
 3. gillar saqers kommentar! och inte tappar du fotfästet, men en del saker behöver vi nog, för vårat välmående, inget illa i det.

  SvaraRadera
 4. saqer: jag vill genast ta reda på om äggskivaren får plats i väskan, om så är fallet är mitt liv nog komplett. Flintyxan har inte mycket att komma med här, inte!

  SvaraRadera