tisdag 24 maj 2011

Ett mikrobesök i mikrostaten San Marino, Europas äldsta republik.

Jag och en vän var förra sommaren på en liten Italienturné och gjorde då det förmodligen kortaste besöket någonsin i San Marino. Inte för att vi inte gillade den lilla republiken, kvar som en av stadsstaterna i Italien, men det bara blev så. Det är för övrigt lite fascinerande hur en sådan liten stat lyckats behålla sin självständighet, men det skedde i samband med Italiens enande, märkligt nog. Den intresserade kan läsa mer HÄR eller HÄR.

På grund av mitt och min väns extremt korta besök kan jag inte ge mycket mer tips om San Marino än att säga att det är en stat värt ett besök. Du får en makalös vy över svindlande höjder. Den modiga kan ta linbana upp på kullen, men det vågade aldrig vi. Vi färdades i buss från Rimini och det var knappt så jag vågade titta ut genom fönstret när vi kringlade oss upp för backarna.

Ett powerbesök, som sagt, men vi var nöjda och glada att ha strosat på gatorna i denna mikrostat och hann i alla fall med det viktigaste som visat att vi varit där - magnetshopping!


1 kommentar: