onsdag 15 juni 2011

Var inte rädd för att använda backspegeln.

"Lämna det bakomflutna framför dig" säger det galna vårtsvinet Pumba i Lejonkungen och det blir lite så där tokigt eftersom han så klart egentligen ska säga "Lämna det förflutna bakom dig". Men jag tycker inte att det är så dumt, det som trillar ur Pumbas mun. Jag skulle vilja kika på det och hålla fast lite vid det.

Lämna det bakomflutna framför dig. Så som jag tänker det: ta med dig det du numera bara kan se i backspegeln när du tågar in i framtiden. Säkerligen har du, om du slänger ett öga bakåt i tiden, lärt dig massor av bra grejer att ta med när du ska ut på nya äventyr. Det vore väl obotligt dumt att lämna allt lärorikt där borta, i det förflutna? Är det inte en mer genialisk idé att ta med det till det som väntar?


Låtsas inte som om du aldrig gjort misstag, felbedömningar och hamnat i pinsamma situationer. Förneka inte att du varit förkrossad, besviken och för stunden obotligt ledsen. Erkänn det och ta med dig det dit du nu är på väg. Det ger dig styrka att stå emot framtida orkaner, eftersom det är beviset på att du faktiskt klarar av det. Det ger dig mod att följa ditt hjärta, eftersom du vet att hjärtat alltid repar sig. Och det ger dig list att undvika sådant som tidigare bara skapat förödelse.


Titta i backspegeln. Använd den. Minns. Kom ihåg. Bli nostalgisk. Notera. Kort och gott:
Lämna det bakomflutna framför dig!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar