fredag 17 juni 2011

SkrivPuff: Om en frukt.

Hösten var inte lika jobbig och grå då som nu. Hösten kom med skolstart, återse kompisar, pressa löv till bokmärken, samla rönnbär - vad vi nu gjorde med dem - och plocka äpplen från träden på gården. Ibland palla från någon annan. Vilket var ungefär det mest busiga vi kunde tänkas göra.

Äpplena från träden på gården var något utöver det vanliga. Små, så man kunde äta många. Syrliga, så de passade utmärkt till en söt paj. Men för det mesta åt vi dem ändå bara som de var.


Jag minns särskilt en gång när jag och Soffan hade plockat på oss ett helt gäng äpplen. Säkert tio var. Fickorna på våra jeansjackor var fulla och vi var redo att bara hugga in. Och där satt vi. På ett staket. Lite höstfrisk luft och vi hade säkert fingervantar på oss. Två 8- eller 9-åriga vänner. Vi tuggade på höstens goda äpplen och så sjöng vi:


"Om du fick önska dig vad du vill, säg vad skulle du önska dig då? Om du fick önska dig vad du vill, säg vad skulle du önska dig då? En bil eller två och pengar som gräs? En resa högt upp i det blå? Nej, bäst utav allt är att ha en vän, som håller att lita på."

3 kommentarer: