onsdag 27 april 2011

Sobe. Zimmer. Camera. Room. Boende under semestern i Kroatien.

Jag gillar att resa spontant och lite oplanerat. Precis så gjorde jag och min vän när vi kryssade mellan öar och fastland längs Makarska rivieran i Kroatien.

Att resa iväg utan att veta om man kommer ha tak över huvudet kan ju kännas lite osäkert, men för oss var det aldrig något problem. Det går nästan att säga att det fanns rum till uthyrning bakom varje litet hörn. Ett tips är att leta efter den blå skylten märkt "Sobe", vilken visar på att det är en uthyrare som ingår i en organisation som bedriver seriös verksamhet. Annars är det bara att tuta och köra, välja och vraka. För 100-200 kronor sov vi gott mitt i de olika städernas centrum och fick som en bonus alltid trevliga tips från hyresvärden. Vissa bjöd till och med på svalkande dryck och berättade för oss om Dalmatiens historia och diverse annat - utomordentligt trevligt för den som gillar att uppleva mer än bara sol och bad!
2 kommentarer:

  1. låter härligt och spontant, ofta löser sig mer än vad man tror när man är ute och reser, bara man vågar släppa kollen ett ögonblick

    SvaraRadera
  2. Haha, jag vill så gärna visa detta inlägget för min pappa. Han är ett sådant otroligt planerings och kontroll-freak att jag får ont i magen. Allting löser sig!

    SvaraRadera