måndag 4 april 2011

SkrivPuff: Om något enkelt.

Det är så viktigt det här med vad vi gör och vad vi är. Den frågan kommer ju alltid upp. "Jaha och vad gör du då?" Och hur svårt ska det vara att svara? Antingen jobbar man som något eller så pluggar man till något. Enkelt! Men inte så pass enkelt så att jag tillåts bara vara Milon och inte mer med det. 

Jag kan inte klandra folk som ställer frågan, jag gör det själv också. Vi är nog så envist inpräntade att kategorisera att vi behöver veta lite mer än bara namnet på den person vi pratar med. Jag har våndats lite över denna fråga i ungefär ett års tid, då jag inte riktigt haft något svar, men nu har jag bestämt mig.

Jag är språkvetare. Ja, jag mailade idag universitetet med en förfrågan om hur jag ska gå tillväga för att ta ut min kandidatexamen i engelska och svenska. Och vad jag gör? Jo, jag är frilansande skribent. Uppdraget må stå i singularis än så länge, men någonstans måste man faktiskt börja.

Voilà, där har ni mig: Milon - språkvetare och frilansande skribent. Vill ni veta något om språk eller ha en text skriven är det mig ni ska kontakta. Enkelt va? C'est simple comme bonjour. Ciao och på återseende!


5 kommentarer:

 1. Ja, det är intressant att man man frågar vad den andra gör, istället för att fråga - Vem är du? Man är ju så mycket mer än det man gör.

  SvaraRadera
 2. alla dessa boxar vi ska passa in i, och ändå emellanåt vill man själv hitta boxen som passar så man vet...

  SvaraRadera
 3. Snygga titlar och Grattis till uppdraget!

  SvaraRadera
 4. Frida Stegeby5 april 2011 16:41

  Så om man ska ha ett tal skrivet så kan man anlita dig? :) Riktigt bra fotograf på kortet här!

  SvaraRadera
 5. Precis så är det, Stege - gällande både frågan och konstaterandet :)

  SvaraRadera