måndag 4 april 2011

The Soul Mate Thing.

Tror du på det här med själsfränder? Det gör jag. Med det inte sagt att jag tror att det bara finns en enda person i världen som passar dig och som kan göra dig lycklig, det vore ju helt och hållet befängt. Men jag tror att det bara finns en som är värdig just det där epitetet själsfrände. Soul Mate.

Många är de som kan göra dig lycklig. Tillföra dig något - passion, tillit, inspiration, trygghet, rädsla, ilska, kärlek, skratt, tårar, lycka. Många är de som delar dina intressen, tar fram dina bra sidor, accepterar dina dåliga. Många är de som trycker på dina knappar, men endast en kan göra det med bara ett andetag - trycka på alla knappar på en och samma gång bara genom att dyka upp i dina tankar. Av själsfränder finns det bara en.


För att ens kunna gå med på tanken med en enda själsfrände måste man nog vara romantiskt lagd. Det är jag. Men jag är också realist, hur nu det går ihop. Därför tror jag att det inte är alla som får dela sitt liv med sin själsfrände - vissa kanske inte ens möts. Jag accepterar det. I min värld betyder inte det att man inte kan älska eller att man inte kommer ha ett lyckligt och kärleksfullt liv. Det betyder, kort och gott, bara att man inte kommer dela sitt liv med sin själsfrände.


Och vem har sagt att det nödvändigtvis skulle vara något väldigt sorgligt? Det kanske inte alls är önskvärt att leva  så. Livet är så mycket mer än att dela det med någon i ett parförhållande, att hitta "den rätta" och vara två om allt. Kanske kommer du att dela ditt liv med någon som delar dina intressen och får dig att skratta. Kanske delar du det med den enda som får hela din själ i gungning i ett andetag. Kanske delar du ditt liv med ingen mindre än dig själv och ditt jag. Inget alternativ är sämre än någon annat.


Detta kommer inte från hjärtat från en som inte tror på kärlek och inte kan älska - tvärtom! Detta kommer från en som är så romantisk så hon tror att varje hjärta bara har en enda riktig själsfrände, men samtidigt är så realistisk så hon förstår att älska andra och älska livet även om livets väg inte kommer att vandras med denna själens enda rätta.


1 kommentar:

  1. åh tack så mycket malin! vad glad jag blir.
    det värmer verkligen!
    massa kram!

    SvaraRadera