tisdag 19 april 2011

Välj hur du väljer.

Det händer oss alla. Vi kommer någon gång, säkert flera gånger i livet stå inför ett beslut med stort B. Vi kommer vara tvungna att välja något och samtidigt välja bort något annat. Det kan komma att kännas övermäktigt och omöjligt, men faktum är att det där B:et bara blir precis så stort som vi gör det.

Självklart påverkar vissa beslut livet radikalt. Självklart utesluter vissa beslut det ena, medan de innefattar det andra. När man står där, öga mot öga med stora B, är det viktigt att komma ihåg en sak: allt här i livet kommer med ångerrätt, förutom livet själv.

Var inte rädd för att ta beslut med tanken att det kanske är "fel" beslut. Det är du som väljer hur du beslutar och med vilken inställning du gör det. Visar det sig att beslutet inte var så lyckat har du alltid rätt att korrigera, ändra, gå tillbaka och göra om. Men ångra aldrig att du tog beslutet. Välj. Gasa. Och kör!


6 kommentarer:

 1. Så bra skrivet. Du har så rätt! Jag chansade och flyttade till Paris för 2 år sedan. Ångrade mig aldrig :)

  Och tack förresten, jag mår bättre nu.

  SvaraRadera
 2. Jättebra skrivet och stämmer verkligen på pricken! =) Brukar också tänka att man ju inte kan annat än fatta det beslut som verkar allra bäst i just den situation man befinner sig just nu - om det då senare visar sig vara "fel" beslut så kan man som du säger, ta ett nytt beslut och byta väg igen. Alla beslut, bättre och sämre, ger erfarenheter =)

  SvaraRadera
 3. Först oroade det mig att du talade om ångerrätt i livet. Men jag förstod när du sedan kom till att ångerrätten hänger ihop med beslutet att i backspegeln konstaterade felaktiga val kan justeras genom nya beslut.
  Dina ord bekräftar på något sätt min egen inställning i livet tycker jag, det är ingen idé att ångra något man gjort-för det kan inte göras ogjort. Att välja att inte göra något är ju också ett beslut som inte kan ändras retroaktivt. Mycket klokt inlägg.

  SvaraRadera
 4. Och vissa beslut gör att man missar sin återträff.. So sad.
  PS: telefonabbonemang har inte heller ångerrätt! DS

  SvaraRadera