måndag 31 januari 2011

På cykel i Barcelona - varning för plingtumme!

Vad passar bättre än att uppleva en spännande och fartfylld storstad på cykel? Så tänkte jag och fem vänner när vi var i Barcelona. Lite med livet som insats hyrde vi varsin cykel i en stark orange kulör och gav oss ut på Barcelonas gator och torg. Med fördel prickade vi in en dag som var lite mulen. Det blir lätt svettigt på sadeln i alla fall.

Något att komma ihåg för den som hojar omkring i denna stad är att hålla sig till anvisad cykelfil; annars kan du råka på böter och en sådan tråkig sak ska inte förstöra något så festligt som cykelsightseeing. Det är alltså inte tillåtet att cykla på gångvägar, vilket gör att du ibland kommer slussas ut i biltrafiken. Kan tyckas lite riskfullt, men det är bara att hålla tungan rätt i mun, tummen på plingan (som med fördel används konstant, därav varningen för plingtumme) och visa tydligt med armarna vart du ämnar svänga. Att kunna knacka på fönstret till bussen i filen bredvid och snurra i en trefilig rondell var något som gjorde cykelupplevelsen än mer spännande.

Ett annat tips är att utse en kartläsare. Vi hade en alldeles eminent sådan - KartKajjan - som gjorde det enkelt för oss att kryssa från torg till torg upp till Parc Güell och därifrån bara rullade vi ner till havet. Möra skinkor och plingtummar till trots var vi efter en hel dags trampande så enormt nöjda över denna Barcarunda på cykel. Helt klart något att rekommendera!
4 kommentarer:

 1. sv; Ja, testa baka biskvier, det är enkelt och blir så himla gott! :)

  SvaraRadera
 2. Åå, så kul att cykla runt i Barcelona. Det är enligt mig det bästa sättet att ta sig framåt på!

  sv: Minst sagt magisk. Och visst jag har nog aldrig varit så inspirerad att skapa som nu! :)

  SvaraRadera
 3. Hej! När under året var ni i Barcelona?? Ser ju ut att ha varit perfekt väder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin! Vi var där i juli tror jag. Sköna dagar, vad jag minns. Men just denna dagen lite halvmulet :)

   Radera