torsdag 27 januari 2011

Gelato i Bardolino.

Bardolino är så mycket mer än bara ett vin. Det är en mysig, mysig stad som ligger på vad man skulle kunna säga mellansydöstra delen av Gardasjön, norra Italien. Googla det så ser du! Bardolino ska man för allt i världen inte missa om man är i krokarna kring Lago di Garda, som sjön heter på italienska.

Jag har ätit mycket och många olika sorters glass i Italien vill jag lova och jag vill lova dig att det är i hamnen i Bardolino du hittar den allra bästa. Som överallt annars kan du här köpa italiensk
gelato, där en kula motsvarar ungefär en hel måltid - du får verkligen valuta för pengarna och just den här glassbaren måste ha något hemligt trick för att göra glassen extra god. Priserna är som överallt annars i Italien, cirka 2 euro för en kula, som alltså är gigantisk. När du ändå är på plats, lyxa till det med två smaker. Eller se till så att ditt resesällskap, om du har turen att ha något sådant, tar en annan smak än vad du gör för maximal upplevelse.

Glassen kan sedan avnjutas under en promenad längs en härlig strandpromenad, eller bara sittandes på kajen där du kan se båtar av typen "Saltkråkan I" komma in. Det är verkligen idylliskt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar