tisdag 9 oktober 2012

SkrivPuff: Om slöseri.

En busskur i Alexandria, Virginia. I väntan på bussen som aldrig kom (fast det gjorde den ju alltid så klart – till slut). 7A Pentagon. 7F Pentagon. Så många minuter som spenderats där. Timmar. Kan det bli dagar om man slår ihop?

I stekande, tryckande, fuktig hetta. I genomträngande regn och isande kyla. Trötta eftermiddagar och sena kvällar. Vänta, vänta, vänta.

Slöseri med tid, kan tyckas. Men vänta. Tänk om.

En utmärkt plats för stretch efter ett hårt gympass. Tid för reflektion över dagen, planering för morgondagen, tankar inför vad som ska göras och hur det ska utföras. Ett skönt avbrott från skärmar, tangenter, böcker, block och pennor. Bara en busskur och en väldig massa tid.

Dötid. Slöseri med tid? Kan tyckas. Men kanske var det ändå i busskuren i Alexandria, Virginia som batterierna laddades och resten av tiden blev full av mening. Kan vara. Eller så är den tanken bara en efterkonstruktion, eftersom tid känns som det mest värdefulla vi har och inte borde slösas med.
5 kommentarer:

 1. Kallar jag positivt tänkande.

  SvaraRadera
 2. Det gäller att ta vara på tiden.

  SvaraRadera
 3. En fin tanke. Att vänta på bussar är ganska kreativt faktiskt. Åh nu kom jag att tänka på en jätterolig grej Douglas Adams skrev i en av sina böcker: att Johannes uppenbarelse
  - den alla kategorier knäppaste boken i Bibeln - troligen är skriven medan textförfattaren väntade på en färja. Man såg alla stadier av väntan - förhoppning - gäckad förhoppning - begynnande hallucination och så vidare. Ja jag minns inte exakt men kul var det.

  Tack för en bra puff.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för ett roligt utlägg. Blev genast intresserad att undersöka det mer. Mental note gjord :)

   Radera