lördag 15 september 2012

SkrivPuff: Om att fundera.

Lille Elvan och hans mamma kom förbi på sleepoverparty häromdagen. Jag var inte hemma när de klev in i min lägenhet, vilket gjorde den lille något fundersam och han försökte reda ut situationen genom att fråga sin mamma.

- Men, var är Milon?
- Hon är på gympa. Hon jobbar som gympafröken för en massa barn.
- Aha...

Och så hade han funderat ett tag till.

- Men, var bor Gympakungen?

Det behövde även hans mamma fundera lite på. Vem är egentligen gympakungen? Hur tänkte den lille när han tänkte så? Vilka referenser i hans drygt tvååriga liv var det som kom fram till att det måste finnas en Gympakung där Moster Milon jobbar som gympafröken?

Det vet ju så mycket de där små. De har så många tankar och idéer som kopplas ihop och mynnar ut i briljanta uttryck och funderingar. Av mina fyra syskonbarn, som jag har lyckan i livet att få hänga med, har jag lärt mig så mycket om livets viktiga. Minstingen kan förvisso inte prata än, men han har någon slags genomgående positiv ton i sitt uttryck och sprider en känsla av självklar glädje.

Nästa fundering från lille Elvan på gympatemat kändes ganska logisk. Efter att noga ha studerat detta fotografi frågade han igen sin mamma:

- Kan Milon flyga?

Kan jag det? Kanske. På något smart sätt skulle säkert jag och de fyra små herrarna klura ut hur det skulle kunna tänkas gå till. Som sagt, de vet så mycket.


6 kommentarer:

  1. Barnen har svaren. Ja frågorna också för dwn delen.

    SvaraRadera
  2. Underbara frågor, även om den andra iofs var ett slags konstaterande! Sköna iaktagelser, skönt berättade.

    SvaraRadera
  3. Underbar - hoppas vi får veta mer om tänket runt Gympakungen :)

    SvaraRadera