onsdag 8 augusti 2012

Hjärtligt tack till Arbetsförmedlingen.

Nu har jag skrivit in mig på Arbetsförmedlingen och därmed officiellt bekräftat min status: arbetslös. Eller arbetssökande, för att använda Arbetsförmedlingens ord. Och visst är det så. Utan arbete är man väl aldrig riktigt. Städa ugnen kan man alltid göra, men ändå inte för evigt, så jag gjorde så som man bör, skrev in mig på Arbetsförmedlingen och låter världen veta: JAG SÖKER JOBB (min ugn är redan sjukligt ren)!

Däremot – inte för att vara sådan – men jag tvivlar på att det är Arbetsförmedlingen som kommer vara en bidragande faktor till att finna sysselsättning. Nog för att kvinnan var trevlig, men jag hade uppskattat att möta någon som visste mer om jobbsök än vad jag gör själv. När jag bad om tips på företag inom mitt intresseområde var det som att hon knappt förstod vad jag frågade. Frågan om huruvida svenska företag använder sig mycket av LinkedIn svalde jag för att inte göra henne obekväm.

Ändå, tack kvinnan på Arbetsförmedlingen för att du bemötte mig väldigt trevligt och i alla fall försökte söka i din databas efter information som jag kan googla snabbare själv. Tack även för att du fick mig att inse att jag faktiskt sitter på en hel del kompetens som absolut bör få komma till användning någonstans. Bara att söka vidare som förut då, det är ju även det som står i min handlingsplan. Tackarrr!

Mumin och gifflar. Bara ett jobb som saknas.

Och det här med att etablera sig i Göteborg då...
- Kan du tänka dig att jobba i hela landet?
- Njae. Har jag något val? Jag vill egentligen stanna i Göteborg.
- Ja, jag förstår. Och utomlands?
- Hm, ja varför inte?!
Vad hände med den spontanreaktionen? Gillar jag inte Sverige egentligen, eller vad?

3 kommentarer:

 1. <3 Härlig text! Förstår inte vad det är för dönickar som inte har hittat dig ännu. Känner att du har massor att ge inom t.ex. sport och fysik/"må bra"/tränings/rese - journalistik etc, etc.

  SvaraRadera
 2. -Ja, eller vet ju - faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tusen tack för dina fina ord! Det var välbehövlig pepp. Kanske är det jag som inte gjort mig sökbar nog, don't know. Håller tummarna i alla fall och söker vidare. Det är ju ungefär så det är; lite tur och mycket hårt jobb brukar lösa det mesta.

   Radera