torsdag 3 januari 2013

Vad gör du 2013? Själv satsar jag på 21KM.

Förra året, år 2012, sprang jag mitt livs två första lopp. Ja, om man inte räknar kilometerrundan under skolmästerskapen i Obbola, sent 90-tal, så klart. Det kan man ju göra, så låt oss säga att jag förra året sprang mina två första milslopp.

Nummer ett var i sällskap av två bästa vänner. När vi kom på tanken att vi skulle anmäla oss till Midnattsloppet i Göteborg tyckte vi att det skulle vara festligt att ta tillfället i akt att återanvända våra Halloween-kostymer från föregående år. Eftersom vi tillhör kategorin som inte bara snackar, utan spelar hockeyn också, anmälde vi oss till maskeradklassen och dansade oss sedan igenom milen i glitterklänningar och afroperuker.

Nummer två var i sällskap av en syster och två svägerskor. Kvartettanmälan var en födelsedagspresent och vi hade laddat hela sommaren. Då detta lopp inföll prick en vecka efter det briljanta afroperuksloppet var jag taggad och riktigt sugen på att prestera. Dagen innan blev jag sjuk. Och inte lite heller. Fast det erkände jag aldrig till läkaren i gänget, utan trotsade regnet och spurtade sista två så jag halkade och rev hål i byxorna. Sjukt nöjd väl i mål. Sjuk två veckor efteråt.

Där jag låg i min sjukstuga kände jag mig ändå rätt kaxig, så jag anmälde mig till Göteborgsvarvet 2013. Tjugoen kilometer har jag alltså gått med på att springa. Och det är bara dryga fyra månader kvar. Det är lika bra att outa projektet, så jag får lite piska och prestationsångest.

Jag snackar inte bara, jag spelar hockeyn också, och 21KM ska jag minsann springa den 18 maj!

 

 

2 kommentarer:

  1. 21 km... du menade 2.1 km förstås. Ja, det är ju en bit alltså. Var själv nära att kräkas senast jag sprang så långt. Lycka till:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man skulle kunna tro 2.1, men nu drar vi i en extra växel! Lyckönskningarna kan behövas ;)

      Radera