tisdag 9 juli 2013

Aperitivo i Milano.

Så, jag har alltså varit ute på äventyr. Denna gången gick resan till Milano. Innan jag åkte fick jag lite blandade bud om staden. Fin och vacker sa någon, inte alls särskilt imponerande sa andra. FANTASTISK, säger jag!

Jag tänkte lite grått, många kostymer, höga klackar, blanka bilar och intetsägande hus. Ack, så fel. Eller, inte helt ute cyklade, det var jag inte. Det fanns både klackar och kostymer, men också mycket annat. Bland Gucci, Prada och Louis Vitton trängs mäktiga kyrkor, vacker arkitektur, gröna parker och min personliga favorit: m a t s t ä l l e n.

Ett måste i Milano är att ta sig till Navigli Grande, en av floderna som rinner genom stadens södra delar. Här ligger restauranger på rad och det du absolut, absolut måste göra är att stanna till på någon av dem och ta en aperitivo. Köp något att dricka och buffén är din. Ett utmärkt – och utsökt – sätt att umgås. Italienarna kan sin mat och Milano är inget undantag. Aperitivon är även plånboksvänlig, då detta samkväm helt klart kan ersätta middagen om du vill. Strosa sedan vidare och köp en gelato. Det är du alla gånger värd.

Kaffet skulle jag säga att du sparar till morgonen efter. Det avnjuts nämligen som bäst direkt vid baren på ett café eller i en Tabaccheria. Och jag lovar, du behöver inte leta, dessa uppenbarar sig för varje steg du tar. Njut av den starka smaken och passa på att lyssna på the locals, i locali. Italienska är ju bara ett för vackert språk. Skulle dock tipsa om att hålla dig en bit ifrån Il Duomo. En kaffe ska inte kosta mer än €1 till €2. Kom ihåg det!

Åk till Milano, vetja! Det finns massor att se och göra – och äta!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar