söndag 4 november 2012

Tiden på bussen – för att hantera känslorna av hejdå.

Det är ett återkommande tema i mina tankar och filosoferingar, det här med avsked och återseenden. Alla lever vi ett liv av hej och hejdå. Det är inget konstigt med det. Somliga gör det mer än andra. Jag själv har på något sätt satt det i system och så blir det väl när man rör på sig mycket. Här hemma rör jag gärna på mig, för att få träffa sådana som jag ofta vill säga hej till.

Helgen har spenderats i sällskap av mina forna rumskamrater. Vi har trivts och skrattat med varandra som vanligt. Kramats och sagt hej. Och sedan hejdå. För att förenkla processen att skiljas försöker vi se till att alltid ha nästa möte inbokat i kalendern. Så även denna gången, men ändå en känsla av lite vemod och saknad när jag sitter i min ensamhet igen.

Känslan av hejdå är som starkast i början. Naturligt. Sedan lär vi oss att leva med den. För mig är tiden på bussen, planet, tåget, båten ungefär vad som behövs för att känslorna ska bli hanterbara. Tid för mig själv. En mental återuppspelning av allt jag gjort med de mina kära, vilka de nu må vara.

Sedan kommer jag hem och vardagen blir som vanligt. Umgänget blir en fin skatt av minnen, en energipåfyllning, en dos av kärlek och gör mig så småningom mer glad än ledsen. Glad att jag har sådana vackra människor i mitt liv som jag kan åka och träffa nu och då. Glad att jag vet att det väntar ett återseende efter varje avsked.


1 kommentar:

 1. Hej,

  Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

  Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

  Vi kommer att satsa mycket på Besökstoppen så att den kommer att nå en bred publik, så missa inte chansen att vara med ifrån början. De 100 första bloggare som registerar sig kommer även att få synas i reklamspotten under en veckas tid när Besökstoppen har börjat bli populär. Detta som ett tack till Er som är med ifrån början.

  Mvh
  Besökstoppen

  SvaraRadera