onsdag 4 januari 2012

Bara på Holmsundsbussen.

"Äre nån som bruk åka den här turen som vet hur bussn gå och skulle kunna hjälpa mig lite här framme?"

Busschauffören förklarade att det var första gången hon körde just denna sträcka och allt var inte riktigt glasklart. Nog hittade hon vidare till Obbola, men behövde lite guidening för att ta sig till Himmelska Fridens Torg (jo, det finns ett i Holmsund också).

Eftersom de har ändrat turerna sedan min tid kunde jag inte bistå henne, men en poppig kille som såg ut att vara i gymnasieålder hjälpte till efter att förfrågan skrikits ut i bussen två gånger. Själv hoppade jag av på ovan nämnda torg, trots att jag tror att bussen kanske stannar lite närmare mitt hus, men jag ville ju inte riskera att hamn i Obbola. Och att fråga chauffören om råd kändes väl sådär.

Min fråga allmänt: händer detta på andra bussar än Holmsundbussen?

Milon Hjärta Småstad i Norrland.


5 kommentarer:

 1. Själv fick jag åka hem med den beryktade "reggae busschaffisen" på nyår. Han spelade reggae musik på högsta nivå, körde några varv i rondellen och blinkade disco-ljus-aktigt i bussen dagen till ära. -soffe

  SvaraRadera
 2. Kan intyga att sådär var det redan på 90-talet, åtminstone på Brommahallen där jag brukade ratta buss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidslöst fenomen kanske. Men lika festligt ändå, må jag säga.

   Radera
 3. Jag har kört buss i Stockholm och det hände att man lånades ut till något annat garage med en liten lapp som enda vägledning. Då var det smidigaste att sätta någon passagerare som kunde linjesträckningen och skulle åka långt på "rallysätet" för att få guidning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det händer i storstan också. Festligt minsann! Jag hade gärna intagit rallysätet om jag vetat vägen bättre, men saker förändras även hemma på byn. Bussrutten en av dem. Kul med din kommentar :)

   Radera