måndag 20 september 2010

Sverige och demokratin.

Den tjugonde september tvåtusentio känns det omöjligt att inte tycka och tänka lite kring demokrati-Sverige. Ni vet, när svenska fotbollslandslaget vinner en match har vi vunnit. Vid förlust har de spelat dåligt. Denna dag, den tjugonde i september år tvåtusentio, är det vi som har röstat in ett främlingsfientligt parti i vår riksdag. För det är så det är tänkt det här med demokrati. Alla har rätt att göra sin röst hörd och sen ska vi lyssna och agera utifrån det.

Demokrati är vackert, men demokrati får aldrig någonsin vara på bekostnad av människors lika värde. Därför tycker jag att det är beklagligt, väldigt beklagligt att vårt Sverige från och med i dag har ett uttalat främlingsfientligt parti i riksdagen.

Att det finns så mycket okunskap och brist på medmänsklighet i vårt, enligt rykte, så progressiva land gör mig bestört. Jag flaggar för mångfald och människors lika värde. Det hoppas jag att kommande regering också tänker göra, trots det som vi, demokrati-Sverige, har ställt till med.
En amerikan och en italienare under den svenska flaggan i Menton, Frankrike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar