söndag 19 maj 2019

TACK gymnastiken

Tupp-DM 1995. Vi vann. Jag lovar, jag var väldigt mycket gladare än vad jag ser ut på bilden nedan. På den tiden körde man först sitt fristående (det var Whitney Houston "I wanna dance with somebody" på denna tävling) och sedan sprang man direkt och körde alla redskapsvarv i ett svep: matta, plint, trampett. (Ni som minns och fattar ni minns och fattar.)

Tänk om lilla 9-åriga jag hade vetat att jag 24 år senare skulle sitta på en gymnastiktävling och se andra 9-åriga tjejer och killar tävla och av deras glädje och alla ledares engagemang bli rörd till tårar och klump i halsen.

Så var det i går. Precis så. På vårens hittills varmaste dag kröp jag in i en gymnastikhall för att titta när vår regions allra yngsta gymnaster tävlade. Jag var en stolt Holmsundsgymnast på läktaren och otroligt imponerad av såväl laget som kammade hem en guldmedalj, som de stjärnor som gick ut på ett tävlingsgolv för första gången.

Samtidigt i Göteborg tävlade mina gamla ABGS-tjejer rikstävling och var retsamt nära en finalplats. Kollade så klart streamingen i efterhand och imponerades över deras raketutveckling. Wow.

Hela jag hade en känsla av wow i kroppen hela dagen. Wow till gymnastiken och vad den gjort, gör och förmodligen alltid kommer att fortsätta göra för mig.

När jag lämnade Umeå 2009 var en av de jobbigaste stunderna den stunden då jag skulle säga hejdå till min gympafamilj. Barnen jag tränat i 10 år. Lagkompisarna, ledarna och styrelsemedlemmarna jag hängt med ännu längre. Vem skulle jag vara utan dem?

När livet var som allra rörigast och jag satt på bussen vid Kungsportsplatsen utan att veta vart jag var på väg (till jobbet, kom jag ofta på till slut), hittade jag ändå alltid vägen till Lindåshallen. Där var allting glasklart och bara energifyllt. Jag vet inte hur allt hade blivit utan den livbojen just där och då.

Jag vet bara att gymnastiken är en stor del av vem jag är.

TACK till gymnastiken. Tack till min syster som knappast gav mig något annat val än att vara gymnast i den grupp småttingar hon tränade. Tack till alla gymnaster jag har fått äran att träna genom åren. Tack till alla ledarkolleger. Tack till alla som tränat mig. Tack till alla lagkompisar. Tack till hallarna, de sunkiga och de fina. Tack till alla engagerade personer jag suttit i styrelser med. Tack till mina två fina föreningar. Tack och tack och tack.

Jag hoppas att lillen här hemma vill träna gymnastik i några år i alla fall. Ja alltså, att han ska med på familjegympa och ett år i barngymnastik är inte förhandlingsbart. Jag är av den åsikten att ALLA barn bör få börja med denna rörelserika träningsform, oavsett vad de vill hålla på med sedan. Nåja, det är en annan historia.

Nu är gymnastiken slut för denna vårtermin, men jag längtar redan till höstterminen.

Sa jag tack förresten? TACK GYMNASTIKEN.

2 kommentarer:

 1. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 2. Keto Diet simply wouldn't be the same without it. Is there such a Weight Loss Gummies available? After all, "Every dog has his day." I'm still healing from this. I have to maintain a low profile. If you need to be in on conversations as this touches on Diet Pills you have to understand Weight Loss Gummies. It's been too peaceful around here lately. You should suppose relating to Keto Diet again. I could say that your scene is a quandary.

  https://www.offerplox.com/weight-loss/true-form-keto/

  https://www.offerplox.com/weight-loss/elite-keto-acv-gummies/
  https://www.offerplox.com/weight-loss/dietoxone/
  https://www.facebook.com/EliteKetoLetitiaDean
  https://www.offerplox.com/weight-loss/premium-blast-keto/
  https://www.nutraket.com/glucotru-reviews/
  https://www.nutraket.com/peak-power-cbd-gummies/
  https://www.offerplox.com/skin-care/tag-free-skin-tag-remover/

  SvaraRadera